Buikslotermeerplein

Het Buikslotermeerplein is een gebied in de wijk Buikslotermeer in de Buikslotermeerpolder in Amsterdam (Noord). Het merendeel wordt in beslag genomen door een winkelcentrum, tegenwoordig genaamd Boven ‘t Y, het grootste in het stadsdeel. Tussen het winkelcentrum en het viaduct van de Waddenweg is er dagelijks, behalve zondag, een markt.

Verder is er aan de westkant het stadsdeelkantoor van Amsterdam-Noord. Het Buikslotermeerplein maakt deel uit van het gebied Centrum Amsterdam Noord (CAN).

Aan de noordzijde loopt de IJdoornlaan langs het Buikslotermeerplein. Aan de oostkant ligt het Olof Palmeplein, dat een uitbreiding van het winkelcentrum omvat.

Ten westen van het Buikslotermeerplein ligt de Nieuwe Leeuwarderweg met de in aanbouw zijnde Amsterdamse metroverbinding Noord/Zuidlijn. Het noordelijk eindpunt van deze lijn zou de naam Metrostation Buikslotermeerplein krijgen, echter in 2012 is de naam gewijzigd in Metrostation Noord. Volgens de planning wordt de metrolijn in 2017 in gebruik genomen.

buikslotermeerplein

De wijk Buikslotermeer uitgelicht – Design: Ruud Slagboom


 
Bron: Wikipedia
 
lijn
 
Gerelateerde artikelen
Asterdorp
Nooddorp Obelt
Poppendam