Bas Kok

Bas Kok (Amsterdam, 1966) groeide op in Amsterdam-Noord, waar hij nog steeds woont. In 2007 verscheen zijn prozadebuut Het Lab. Hij publiceerde in 2010 de novelle Kapampa. Eerder al in 2004 schreef hij in opdracht van de Volkskrant het managementboek Assessment doen. Zijn boek Oerknal aan het IJ gaat over Noord, het stadsdeel van zijn jeugd. En zijn laatste boek Metromorfose gaat over de Noord/Zuidlijn. Dit is de metrolijn die in 2018 in Amsterdam open is gegaan.

Bas Kok – Bron: baskok.nl

Tussen 1988 en 1994 was Bas freelance journalist voor uiteenlopende media. Nadat hij was afgestudeerd als organisatiepsycholoog werkte hij twintig jaar als organisatieadviseur in het bedrijfsleven. Tegenwoordig richt hij zich vooral op schrijven in combinatie met de onderstaande activiteiten:
– Blogs en columns
– Lezingen en presenteren
– Tekst in opdracht
– Stadmaker/ placemaking

Trailer Oerknal aan het IJ
Bas Kok is de schrijver van Oerknal aan het IJ. Een boek over de geschiedenis van Amsterdam Noord vanaf jaar 1000 tot nu. Het boek gaat in op de vraag waarom Noord tot voor kort werd gezien als het lelijke eendje van de stad, waarom was dat eigenlijk zo?

Meer informatie op de website van Bas Kok
 
 
Bron: www.baskok.nl
 
 

X