Dodenherdenking Tuindorp Oostzaan 2019

Op 4 mei om 20.00 uur vond in Tuindorp Oostzaan de jaarlijkse dodenherdenking plaats. De herdenkingsbijeenkomst in de Bethelkerk aan de Plejadenplein 44 begon om 18.15 met een welkomstwoord van Greetje de Jong. Gevolgd met voordrachten van leerlingen, woorden van erfgoeddrager Guillia en een bijdrage van dominee Trinus Hibma van de Bethelkerk met Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan onder leiding van dirigent Bert Willemsen.

De kransen en bloemen die bij het herdenkingsmonument zijn neer gelegd.
Foto: Ruud Slagboom

Vanaf 19:00 was er een stille tocht van de Bethelkerk naar het monument bij de Meteorensingel. Onderweg bij de Planetenplein is er nog twee minuten stil gestaan om de slachtoffers die op deze plek zijn gevallen bij de bombardementen in Amsterdam-Noord. Om 19:30 vond het programma plaats met het Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan, gedichten en een bijdrage van de stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk.

Om 20:00 de twee minuten stilte, gevolgd door kranslegging bij het monument aan de Meteorenweg. Het was een indrukwekkende gebeurtenis met o.a. veel jeugd en overige belangstellenden.

Namens de Stichting NDSM-Herleeft mocht een medewerker van de stichting en ik een krans bij het monument neer leggen.
Dit was voor mij persoonlijk de eerste keer dat ik de herdenking van zo dichtbij heb mee gemaakt. Het heeft mij persoonlijk meer geraakt dan wanneer ik voor de buis een kranslegging zie gebeuren. Ik was erg onder de indruk en er kwamen veel ouderen en ouders met kinderen uit de buurt.
 
 
Bron: Comité 4 & 5 mei en Ruud Slagboom
 
 

X