Tentoonstelling “ms Oranje / Koers Noord”

De Oranje

De ms Oranje. Een aquarel van Johan Hosmus.

Ter gelegenheid van de 80-jarige stapelloop van de Oranje wijdt Stichting NDSM-Herleeft een tentoonstelling aan de bouw van dit schip. Dit schip werd destijds gebouwd door de Nederlandsche Scheepsbouw Maatschappij (NSM) te Amsterdam-Noord in opdracht van de Stoomvaart Maatschappij “Nederland”, die van plan was het schip in te zetten op de lijndienst op het toenmalige Nederlandsch-Indië. Op 2 juli 1937 werd de kiel gelegd en op 8 september1938 werd het schip gedoopt door koningin Wilhelmina en te water gelaten. De Oranje was destijds het grootste en snelste door dieselmotoren aangedreven passagiersschip ter wereld; tijdens proeftochten werd een topsnelheid van maar liefst 26 knopen (48 km/h) gehaald.

In de expositieruimte hangt fotomateriaal van de bouw van de Oranje en er zijn naast de diverse vitrinekasten met memorabilia ook 2 modellen te zien. In de naastgelegen bioscoopruimte kunt u terecht voor een doorlopende film over de bouw.

De toegang is gratis!

Openingstijden
Vanaf 23 september t/m 3 november elke zaterdag en zondag vanaf 10.00 – 16.00 uur.
In de Museumnacht op 3 november 2018 zijn wij extra geopend van 19.00 – 02.00 uur.

Locatie
In Blauwdruk 1 en 2 aan de tt. Neveritaweg 61 te Amsterdam-Noord op het terrein van de NDSM wordt een tentoonstelling gehouden over de bouw van het ms. Oranje.

Meer informatie over deze tentoonstelling kunt u vinden op de website van Stichting NDSM-Herleeft.
 
 

X